Bäst i test polermaskin

Polerar bilen

Vi på Loudagency älskar bilar och tänkte därför blogga lite om hur vi gjorde för att hitta en bäst i test polermaskin. Polermaskin är det absolut effektivaste sättet att få en bil till sin forna glans eller bättre på alla repor som kan uppsåt när det kommer till biltvättar och liknande, för att inte tala om de som tvättar sina bilar en maskintvätt. Vi brukar kalla maskintvätten för dödstvätten, då det uppstår så otroligt mycket repor då alla bilar innan din får behandling med samma borste. Den borsten gör så att det samlas otroligt mycket små partiklar och stenar som sitter kvar i borsten och när du sedan åker in med bilen så kommer dessa små stenar och partiklar att repa din lack vare sig du vill eller inte. Vi rekommenderar aldrig att du tvättar din bil i en maskintvätt om du verkligen inte måste. Men om tidigare ägare har gjort det eller även du råkat göra det så finns det en enkel lösning på problemet förutsatt att reporna inte gått ända in till grundlacken. Svaret är nämligen att köpa sig en bäst i test polermaskin.

Vi på Loudagency har därför valt att hjälpa er hitta en polermaskin som kan passa för att ta bort dessa repor som kan uppstå vid olika typer av maskintvättar. Här kommer några saker Ni skall tänka på när det kommer till att välja polermaskin och upprättar Er egna bilrekond.

  • Vikt
  • Ljudnivå
  • Egenskaper
  • Storlek
  • Kvalitét
  • Pris
  • Märke
  • Användningsområde

Har du koll på dessa delar så kommer du hitta en bäst i test polermaskin som är anpassad efter dig och dina behov, för valet är nämligen individuellt vad som passar en enskild individ.

Typ

Är du nybörjare så är en oscillerande polermaskin de självklara valet för dig. Men är du mer erfaren och har mycket repor kan du titta på en roterande polermaskin. Oftast räcker det med en oscillerande polermaskin.

Vikt

Varför är då vikten något man skall tänka på i valet? Även om några hundra gram inte känns som mycket så gör det en stor skillnad i ergonomi när det kommer till långtidsanvändning av polermaskin. En polermaskin använder man ofta i flera timmar för att uppnå önskat resultat vilket man kanske inte tänker på när man väljer en men då utgör vikten en väldigt viktigt faktor i val av bäst i test polermaskin. Så tänk alltid på viken när du väljer din polermaskin.

Ljudnivå

En annan viktig faktor som kan skiljas åt är ljudet. En polermaskin som låter väldigt högt kan vara irriterande att arbeta med under många timmar trots öronkåpor. Därför är även detta en viktig faktor i valet av polermaskin. Du väljer klart själv men om du inte kan testa polermaskinen så är ofta kvalitetsmärken och de lite dyrare modellerna bra mycket tystare än de billigare.

Egenskaper

Med egenskaper tänker vi på vad den har för funktioner så som mjukstart, konstant varvtal, varvtalsreglering och säkerhetsfunktioner. Extra viktigt vid valet av en oscillerande polermaskin.  

Storlek

Storleken avgör hur stor yta du skall polera, små ytor kräver oftast en mindre polermaskin och större ytor en större polermaskin. En som funkar bra till båda brukar ligga runt 125 – 150 mm i polerkudde.

Kvalitét

Om du enbart polerar en gång om året kan du välja en polermaskin som inte kostar så mycket men polerar du länge eller frekvent så skall du definitivt gå upp lite i pris för att välja en som håller hög kvalité. Se under märke vilka märken som är världsledande och utgå ifrån dem.

Pris

Pris avgör självklart även valen men ta inte alltid den billigaste då kan vara undermålig i förhållande till andra polermaskiner som enbart kostar lite mer. Välj helt enkelt med sunt förnuft.

Märke

När du väljer kan det vara bra att kolla på världsledande märken så som Flex, Rupes, Turtle Wax, Dewalt med en gedigen historik och goda användaromdömen. Väljer du antingen Flex eller Rupes så kan det inte gå fel. Det är grymma polermaskiner.

Användningsområde

Vad skall du använda den till? Är det till husvagnen eller båten då kan du fördelaktigt köpa en stor polermaskin med en trissa på allt från 180 mm och uppåt medan skall du polerna mindre detaljerade arbeten kan du välja en liten polermaskin som är lättåtkomlig.

Hoppas detta gett dig lite större insyn och underlättar ditt urval av polermaskin.